X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1742

Dodon cheamă oamenii la proteste: ”Pe dînșii o să poată să îi oprească doar oamenii”

8 oct. 2021,, 14:01   Societate
11273 9

Liderul PSRM, Igor Dodon, revenit de la Moscova a ieșit astăzi într-un briefing de presă și a îndemnat oamenii să iasă dumincă la proteste.

Acesta spune că ceea ce s-a întîmplat în ultimele zile în Republica Moldova este o adevărată capturare a statului.

”Nu făcea nimeni nimic dacă nu era dată comanda direct de Maia Sandu. Pentru ce acest show, doar Stoianoglo a fost desemnat cîștigător de către Guvernul Maia Sandu. Doi ani de zile în Moldova nu au fost Maski Show și să îl scoți pe Stoianoglo cu mascați. Totul are un singur scop - să vîre frica în voi, Maia Sandu a vrut să arate cine e haziain în casa asta. Sînt aceleași persoane care l-au slujit cîndva pe Plahotniuc. Era tata Plahotniuc, acum iaca e mama. Sentimentul ăsta de frică în societate deja a început să apară”, a declarat Dodon.

Totodată a spus că Moldova se transformă în stat capturat.

”Unde sînt ambasadorii occidentali, mi se pare că la ei o căzut internetul. Poate activiștii noștri trebuie să meargă să facă un flashmob. Americanii dorm, europenii dorm, unde sînteți voi acuma. Tac toți ca aricii. Da unde e societatea civilă, care a fost hrănită toți anii ăștia cu milioane de lei din banii noștri. Nici unul, unde sînteți voi acum, v-o spus lejati ați tăcut toți ca muții? Eu cred că a venit timpul ca noi să înțelegem că sîntem pe cont propriu. Nu le pasă la europeni, la americani de noi. Acum se întîmplă capturarea statului cu acceptul UE și a SUA. Ce am făcut noi atunci? Noi am ieșit în stradă, eu nu vă chem să ieșiți în stradă pentru Stoianoglo. Unica soluție este să protestăm. Nu protest pentru Stoianoglo, dar împotriva creșterii prețurilor, împotriva regimului, împotriva la tot dezastrul care se întîmplă în aceste momente în Moldova. De aceea și v-am invitat fără lozinci, fără insigne de partid, să nu fie un protest al partidelor. Vă invităm să ieșiți în stradă. Duminică va fi primul protest de acest gen. Cererea trebuie să fie una singură – demisia incorpore a tuturor. Faptul că o să schimbe un ministru pe altul, altfel lucrurile nu o să se schimbe spre bine. Pe dînșii o să poată să îi oprească doar oamenii, oamenii care i-au votat”, a mai spus liderul PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий