COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon cheamă la solidaritate: Toți sîntem cetățeni ai Republicii Moldova

Dodon cheamă la solidaritate: Toți sîntem cetățeni ai Republicii Moldova

Președintele Igor Dodon a venit, în preajma sărbătorilor pascale, cu un îndemn către cetățeni la toleranță și solidaritate. Șeful statului a făcut apel la înțelege și unitate și a chemat cetățenii să nu se lase ”manipulați și utilizați de unele forțe politice”.

Șeful statului s-a arătat dezamăgit de divizarea care se observă în ultimul timp în societate. Potrivit lui Dodon, toți sînt cetățeni ai Republicii Moldova și nimeni nu trebuie divizat între băștinași și diasporă.

”Cu regret, am văzut o divizare în societate între cei care trăiesc în Moldova și cei care se întorc din diasporă. Vă rog, lăsați aceste divizări. Toți sînt rudele noastre. Cumnatul meu locuiește și lucrează la Moscova, mai mulți verișori din Sadova sînt în Padova și alte regiuni din Italia. Toți avem rude în afara țării. Haideți să lăsăm ura care a apărut în ultimul timp. Toți sîntem cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii săptămînale ”Președintele răspunde”.


Șeful statului regretă că printre moldovenii care se întorc în aceste zile acasă, sînt și din cei care, îndemnați de anumite forțe politice, vin cu mesaje dure în adresa autorităților.

”Noi facem tot posibilul și vom ieși din această situație, dar doar împreună. Nu vă lăsați manipulați și utilizați de unele forțe politice”, a spus Dodon.

Președintele a anunțat că autoritățile depun eforturi maxime pentru a depăși pandemia cu pierderi minime. Deși situația este similară în majoritatea țărilor care se confruntă cu COVID-19.

”Pierderi deja sînt. Avem oameni care au murit, peste 1000 de oameni sînt în spitale, economia este la pămînt, sînt zeci de mii de oameni care și-au pierdut locul de muncă. Nu este vinovat președintele sau premierul. Situația e la fel în toată lumea și noi facem tot posibilul să ajutăm acești oameni. Și îi vom ajuta pe fiecare”, a declarat Dodon.

Amintim, președintele Republicii Moldova a propus instituirea unui moratoriu asupra tuturor disputelor politice în perioada dificilă provocată de răspîndirea infecțiilor cu coronavirus în țară.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load