Dodon cere Guvernului să ajute oamenii care au avut de suferit de pe urma furtunii

Dodon cere Guvernului să ajute oamenii care au avut de suferit de pe urma furtunii

Șeful statului, Igor Dodon, a făcut un apel către Guvern de a crea o comisie specială care să analizeze rapid consecințele intemperiei și să identifice ajutoarele de care trebuie să beneficieze sinistrații, scrie Noi.md.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, președintele spune că natura s-a dezlănțuit în nordul țării, a fost distrusă producția agricolă de pe mii de hectare, iar de pe sute de case au fost smulse acoperișurile.

”Cel mai mult au avut de suferit raioanele Bălţi, Briceni, Edineţ, Ocniţa, Râşcani, Sângerei, Glodeni şi Donduşeni. În aceste clipe de deznădejde, este important ca oamenii să simtă că nu sunt lăsați în voia sorții. Colegii noștri din teritoriu, împreună cu un grup de deputați, ajută autoritățile locale să calculeze operativ prejudiciile, însă fără sprijinul autorităților centrale – al Guvernului, după caz, al Parlamentului, problema nu va fi soluționată. Mă adresez Guvernului cu propunerea de a crea o comisie specială, care să analizeze rapid consecințele intemperiei și să identifice ajutoarele de care trebuie să beneficieze sinistrații”, scrie Dodon.

De menționat că în urma furtunii de ieri, 10 localități au rămas fără curent electric. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load