Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Dodon - adus de mascații de la CNA în față judecătorilor. Primele declarații

26 mai. 10:23   Societate
1934

Fostul președinte, Igor Dodon, a fost adus de mascații de la CNA în față judecătorilor, la Judecătoria Ciocana, notează Noi.md cu referire la Protv.

Magistrații urmează să examineze demersul procurorilor anticorupție privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pentru 30 zile, în privința fostului președinte.

Fostul șef al statului nu a fost lăsat să vorbească cu presa. Acesta a încercat să facă cîteva declarații, însă nu a reușit sa spuna prea multe.

„Sînt trei declaratii, prima este un dosar penal politic....”


Ieri, procurorii anticorupție au solicitat instanței de judecată că fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, dar și cumnatul acestuia să fie plasați în arest preventiv pentru 30 zile.

Igor Dodon a fost reținut la dată de 24 mai, după aproape 11 ore de percheziții la domiciliul sau. El a fost scos din locuința fiind înconjurat de procurorii anticorupție, ofițerii CNA și SIS.

Potrivit procurorilor, Dodon este acuzat de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, finanțare ilegală a partidului și trădare de patrie, infractuni comise în ultimii 6 ani. Pe lîngă Dodon a mai fost reținut și cumnatul acestuia, care potrivit procurorilor, chiar în momentul descinderilor a fost surprins inghitand o recipisa, care-l incrimina pe fostul președinte.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав