COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon a vizitat Casa-muzeu „A. Pușkin” de la Chișinău după reparație (FOTO)

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a vizitat Casa-muzeu „A. Pușkin” de la Chișinău, unde marele poet rus a trăit în primele luni ale exilului în Basarabia, care s-a început exact acum 200 de ani, la 21 septembrie 1820.

Șeful statului moldovenesc a menționat că pînă astăzi, a fost finalizată prima etapă a reconstrucției căsuței-memoriale - reparația capitală a acoperișului. Pînă la sfîrșitul anului, urmează să fie efectuate lucrări de finisare interioare și reparată fațada. Președintele țării a adresat mulțumiri companiei de construcții pentru lucrările calitative care au fost realizate în termene record – în doar două luni.

Igor Dodon a reamintit că mijloacele financiare pentru reconstrucție au fost acordate de omul de afaceri din Rusia, Igor Ceaika, în semn de prietenie multiseculară dintre popoarele noastre, iar un simbol al acesteia fiind Pușkin.

Anume aici, poetul rus a creat mai multe opere, anume la Chișinău a început să scrie romanul „Evghenii Oneghin”, a prietenit cu clasicii literaturii moldovenești – Constantin Negruzzi și Constantin Stamati.

„Poporul moldovenesc păstrează cu grijă amintirile despre perioada în care marele poet rus s-a aflat pe meleagul nostru”, a specificat Președintele.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load