COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7237

Dodon a venit cu propunerea ca Sputnik V să fie produs și în R.Moldova

9 iun. 09:41   Societate
1913 5

Liderul socialiștilor spune că Moldova ar putea deveni curînd o țară producătoare de vaccinuri. Asta, pentru că rușii s-ar gîndi la lansarea producției de Sputnik V și la noi.

Igor Dodon declară că poartă discuții cu partea rusească pe seama acestui subiect, dar nu oferă mai multe detalii.

„Așteptăm ca la sfîrșitul acestei săptămîni, în Moldova să vină a doua parte a ajutorului umanitar din Rusia, e vorba de 40.000 de doze. Din acel lot mă voi vaccina.

De asemenea, ne-am înțeles cu Rusia, ca pînă la finalul lunii iunie să semnăm acordul de procurare a un milion de doze Sputnik.

Ideea mea este să lansăm producerea de vaccinuri Sputnik V în Republica Moldova. Am început deja discuțiile cu partenerii din Rusia”, a declarat Igor Dodon la o emisiune.


Vaccinul Sputnik V încă nu a fost aprobat oficial de Organizația Mondială a Sănătății.

Pînă în prezent, vaccinul rusesc a mai fost autorizat în 37 de țări, pe lîngă Republica Moldova. Dintre acestea, doar Ungaria este stat membru al UE.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽