COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon a numit două posibile modalități de numire a unui nou procuror general

Dodon a numit două posibile modalități de numire a unui nou procuror general

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că premierul Maia Sandu a intervenit în procesul de selectare a procurorului general, discutînd cu fiecare dintre cei patru candidați aleși pentru funcția de procuror general. De asemenea, șeful statului a numit două căi posibile de numire a unui nou procuror general.

El a făcut aceste declarații în emisia postului public de televiziune Moldova 1.

Potrivit lui Igor Dodon, conform informațiilor pe care le deține, Maia Sandu i-a chemat la ea în birou pe fiecare dintre candidații selectați în concurs, lucru care a avut loc înainte de anularea concursului.


„Eu dețin informație. Dacă nu este de încredere, îmi cer scuze, dar eu nu primesc informații greșite. După ce a discutat cu fiecare în parte, ea a ordonat anularea concursului”, a spus președintele Republicii Moldova.

În opinia sa, acum există două modalități de numire a unui nou procuror general.

După cum a subliniat șeful statului, prima opțiune prevede că Ministerul Justiției va organiza un nou concurs în baza legii în vigoare, după aprobarea noului guvern. A doua opțiune este de a valida rezultatele concursului, care au fost anulate de Ministerul Justiției și de a urma în continuare procedura.

„Acest lucru îl va decide noul guvern”, a spus Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load