Preşedintele stiri: 3022

Doar medicii vaccinați, care s-au îmbolnăvit de COVID, vor primi 16 mii de lei

13 oct. 13:32   Societate
1248 0

Lucrătorii medicali care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 ar putea fi privați de dreptul de a beneficia de indemnizația unică de 16.000 de lei din partea statului în cazul în care se vor infecta cu noul coronavirus.

Proiectul de Hotărîre elaborat de Ministerul Sănătății și propus pentru consultări publice urmează a fi suspus discuțiilor în ședința de astăzi a Guvernului Republicii Moldova, transmite Realitatea.md.

„Aceasta nu este o condiție, este o solicitare. Deci, noi nu putem să păstrăm medicul în prima linie, nu cred că sînt medici nevaccinați, dar mă refer la alt tip de personal, să-i păstrăm moftul de a nu fi vaccinați, de a lucra în secția COVID și de a-i mai plăti din banii tuturor contribuabililor o indemnizație de îmbolnăvire.

Mi se pare că noi chiar am întîrziat puțin. Din momentul în care cerem pedagogilor să vină într-un colectiv de copii prezentînd un certificat COVID-19, trebuie să avem curajul să spunem aceasta și altor categorii.

Dacă cineva nu dorește să se vaccineze din lucrătorii medicali, aceasta pune semne de întrebare cît de multă medicină cunosc ei”, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unui eveniment.
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X