COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 497

Distincții de stat pentru medicii SMURD, care au acordat ajutor sistemului medical din România

30 noi. 2021,, 15:16   Societate
1405 0

17 medici și paramedici SMURD din Republica Moldova, care au fost delegați pentru a acorda suport sistemului medical român în lupta cu COVID-19, au fost decorați cu distincția "Crucea pentru Merit" clasa II.

Ceremonia de decernare a avut loc în incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență сu participarea conducerii instituției prezentată de general-maior Mihail Harabagiu.

Șeful IGSU în mesajul său de felicitare a mulțumit efectivul Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare pentru misiunea dificilă realizată și sprijinul acordat în luptă cu pandemia în statul vecin. Cei 17 medici și paramedici au fost decernați pentru dedicație și profesionalism cu distincția Crucea pentru Merit clasa II.

Amintim, că misiunea angajaților SMURD din Republica Moldova s-a încheiat pe data de 15 noiembrie. Pe parcursul misiunii medicii și paramedicii din Republica Moldova detașați în România au activat în cadrul spitalului mobil modular Sfînta Paraschiva din comuna Lețcani.

Aceștia au lucrat în ture de 12 ore și au oferit suport în asistența și efectuarea transportărilor de pacienți intra - spitalicești, dar și acordarea ajutorului în proceduri medicale și examinări. Misiunea transfrontalieră a început pe 18 octombrie 2021 și a durat pînă pe 15 noiembrie curent.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X