X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 937

Dispozitive medicale moderne pentru instituțiile medicale din țară

20 iul. 15:31   Societate
1714

Republica Moldova va beneficia de un grant de 1 miliard de yeni japonezi pentru achiziția dispozitivelor medicale moderne în cinci instituții medico-sanitare publice din țară.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de Grant între Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională privind implementarea Programului de Consolidare a Sistemului Medical.

Banii vor fi utilizați pentru acoperirea necesităților urgente ale sistemului de sănătate, inclusiv fortificarea capacităților de diagnostic și tratament ale instituțiilor medicale pentru a acorda servicii de calitate cetățenilor. Au fost selectate cinci instituții medico-sanitare publice din Republica Moldova, de importanță strategică, care acordă asistență medicală unui număr mare de persoane, inclusiv refugiaților din Ucraina. Este vorba despre IMSP Institutul de Medicină Urgentă, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, IMSP Institutul Mamei și Copilului, IMSP Institutul Oncologic, IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfînta Treime”.

Necesitățile instituțiilor medicale au fost evaluate de către o echipă de experți din Japonia, care a stabilit lista de dispozitive medicale prioritare, agreată ulterior de către Ministerul Sănătății. Totodată, un expert din Japonia se va afla în misiune în țara noastră în perioada următoare pentru a elabora, de comun acord cu instituțiile beneficiare, specificațiile tehnice ale dispozitivelor medicale.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав