COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Discriminare la Biblioteca „B.P. Hașdeu”: Apelul Mișcării „Urmașii lui Ștefan”

În aceste zile, la Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” se desfășoară o campanie amplă în rîndul cititorilor, sub denumirea „Fii deștept, ia un card inteligent”, avînd drept scop promovarea culturii cititului în rîndul tinerilor.

Mulți tineri, doritori de participa și încercînd să-și perfecteze cardul, în sistemul electronic al bibliotecii, spun că s-au simțit discriminați, atunci cînd la selectarea naționalității, varianta de „moldovean” lipsește, fiind înlocuită cu „român”.

Fiind alertat despre acest lucru, președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, anunță că a expediat o scrisoare deschisă ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, prin care-i cere respectuos înlăturarea acestei forme de discriminare.

„Asta se întîmplă abuziv, în condițiile în care în țara noastră, conform ultimului recensămînt, sînt 75% de moldoveni și doar 7% de români. În acest context, apare întrebarea rezonabilă, de ce moldovenii nu se pot înregistra în sistem drept MOLDOVENI? Acest fapt reprezintă o ofensă la adresa majorității cititorilor dar și a cetățenilor Moldovei, fiind lipsiți de către administrația bibliotecii de a se înregistra autentic, drept moldoveni.

În contextul celor expuse, în temeiul art. 22 al Legii nr. 190 din 19.07.1994 cu privire la petiționare, solicit respectuos să dispuneți înlăturarea acestei forme de discriminare în Biblioteca Municipală, astfel încît reprezentanții etniei majoritare din țară să se poată autentifica drept moldoveni, iar cei ce au comis intenționat această faptă, să fie sancționați conform rigorilor”, se arată în mesajul scrisorii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load