COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Directorul ANSP spune de ce autorităţile nu deschid acum grădiniţele

Directorul ANSP spune de ce autorităţile nu deschid acum grădiniţele

Responsabilitatea pentru reluarea activităţii grădiniţelor trebuie să fie una asumată de către mai multe instituţii precum Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, autorităţile locale, dar şi de către părinţi.

În cadrul emisiunii Punctul pe AZi, directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică a explicat de ce grădiniţele nu se redeschid, în acest moment.

„Toată lumea ştie ce grădiniţe avem noi. Construite în perioada sovietică, condiţiile pe care le avem, cu o singură intrare şi aşa mai departe. Eu vreau sa întreb mamele şi părinţii în general care insista ca copii sa fie aduşi în grădiniţe: În caz de… ele îşi asumă o parte din responsabilitate pentru faptul că copilul s-a infectat?”, a declarat Nicolae Furtună la TVR Moldova.


„Dumneavoastră vă imaginaţi astăzi un copil cu mască? Cam nu. Vă imaginaţi copii din grupele mici fără a duce jucării sau alte obiecte în gură? Vă imaginaţi copilul de grădiniţă să îşi dezinfecteze mîinile de 20 de ori pe zi cu soluţie alcoolica? Cam nu prea. Este o situaţie deloc uşoară. Este o situaţie arhicomplicată. Dacă cu şcolile a fost mai simplu, cu grădiniţele deloc nu este simplu”, explică Nicolae Furtună.

Directorul ANSP spune că personalul grădiniţelor, este, în mare parte alcătuit din doamne, cu o vîrstă de 50-60 de ani, iar aceasta este exact grupul de risc.

Amintim că activitatea bugetarilor a fost reluată, în mare parte. De asemenea a fost reluată şi o parte din activităţile economice, însă grădiniţele rămîn, pînă în acest moment, închise din cauza pandemiei. În acest sens, părinţii se plîng că nu au cu cine lăsa copiii atunci cînd trebuie să meargă la muncă, iar autorităţile nu s-au gîndit la o soluţie în acest sens.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load