X 

Directorii instituțiilor de învățămînt susțin implementarea catalogului electronic

11 aug. 12:45   Societate
2267 0

Implementarea Sistemului Informațional Catalog Electronic (SICE) în învățămîntul general a fost discutată în cadrul unei ședințe organizată de secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Valentina Olaru, cu mai mulți directori ai instituțiilor de învățămînt și ai organelor locale de specialitate în domeniul educațional.

Instrumentul asigură evidența zilnică a reușitei și frecvenței elevilor (evaluări/note, comentarii, absențe), dar și date despre lecție (subiectul, tema de acasă, link-ul pentru lecțiile la distanță, notează Noi.md.

Valentina Olaru a încurajat instituțiile să înainteze propuneri pentru instrucțiunea privind implementarea catalogului electronic, document care se află în proces de definitivare.

Sistemul Informațional Catalogul electronic (SICE) a fost pilotat începînd cu anul de studii 2020-2021 în 190 de instituții de învățămînt general, iar din anul 2021 acesta a fost implementat în 379 de instituții la nivel național.

Directorii care deja implementează SICE au menționat că sistemul a simplificat la maximum managementul și evidența reușitei școlare. Potrivit lor, catalogul electronic este o practică salutată și de părinți, aceștia avînd posibilitatea de a urmări performanța elevilor în timp real.

2
1
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?