Criza energetică stiri: 791
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Diplomații sînt indignați de încercările de eroizare a nazismului în mass-media

24 iun. 2020,, 15:15   Societate
2244

Ambasada Federației Ruse în Moldova și-a exprimat indignarea în legătură cu tentativele de eroizare a nazismului în unele mass-media electronice difuzate în Moldova, transmite Noi.md.

În special, ambasada rusă la Chișinău a menționat materialul odios, care a apărut la postul de televiziune român TVR-Moldova, dedicat evenimentelor din 22 iunie 1941. Începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei a fost prezentat acolo ca "începutul eliberării teritoriilor românești ocupate" și "ziua începerii luptei pentru reintegrarea poporului român".

"Este o blasfemie că în Ziua memoriei și a durerii, unii "jurnaliști" și "istorici" se ocupă de eroizarea deshisă a nazismului, justificînd crimele regimului Antonescu. Este geu de crezut că autoritățile române împărtășesc poziția nostalgică-de revanșă a comentatorilor TVR-Moldova, care, de facto, și-au exprimat sprijinul slujitorului hitlerist Antonescu, la ordinul căruia pe teritoriul RSS Moldovenească au fost uciși mai mult de 300 de mii de evrei și 50 de mii de romi", se menționează în declarația ambasadei Rusiei în Moldova.

"Considerăm necivilizate și extrem de periculoase orice încercări de a justifica criminalii militari și, drept urmare, revizuirea verdictelor Tribunalului din Nürnberg. Astfel de demersuri sînt ofensatoare pentru majoritatea cetățenilor ruși, care își amintesc de eroismul ostașilor Armatei Roșii multinaționale, care au eliberat Europa de ciuma nazistă, precum și de cele 27 de milioane de victime ale popoarelor Uniunii Sovietice", se spune în declarația ambasadei Federației Ruse în RM.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав