X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

"Din sport facem politică”: Reacția federațiilor, acuzate că au delegat sportivi la competițiile BRICS în Rusia

19 iun. 22:55   Societate
3108 0

Ministerul Educației a amenințat mai multe federații sportive din Republica Moldova că riscă să rămînă fără finanțare de la stat, după ce au delegat sportivi la competițiile BRICS în Kazan (Rusia).

În replică, Federația de Sambo spune că autoritățile politizează sportul, în timp ce alții afirmă că nu au delegat pe nimeni la competiția care este alternativă pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris.

Solicitate de TV8, federațiile vizate au reacționat diferit.

„Pe noi în primul rînd nimeni nu ne-a preîntîmpinat să nu participe sportivii, noi tot timpul sîntem pentru interesul Republicii Moldova, a fost o greșeală care practic nici nu am cunoscut-o. Noi coordonăm tot timpul cu ministerul, cu organele atunci cînd banii sînt dați de stat. Nu știm dacă e corect, se primește că din sport facem politică. Nu ne-au spus să nu mai participăm la așa concursuri și atunci nu era o problemă nu participam”, a spus președintele Federației de Sambo, Iulian Piatcovschi.

Reprezentanții federațiilor de Judo, Gimnastică Ritmică și Asociației de Lupte la Brîu au precizat că nu au delegat pe nimeni la competiția de la Kazan și nu înțeleg cum anumite persoane au ajuns pe lista participanților.


Jocurile sportive a țărilor membre BRICS au loc în perioada 12- 23 iunie, în orașul Kazan, din Federația Rusă și se vor un fel de alternativă Jocurilor Olimpice de vară de la Paris. Amintim că Rusia a fost explusă de la Olimpiada din Paris din cazua războiului din Ucraina.

11
1
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав