Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Din luna iulie pașapoartele biometrice vor costa mai puțin

23 iun. 11:37   Societate
2414

Începînd cu mijlocul lunii iulie pașapoartele biometrice vor costa mai puțin.

Declarația a fost făcută de prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița în cadrul ședinței parlamentului de astăzi.

Premierul a făcut această precizare după ce mai mulți deputați au venit cu învinuiri la adresa guvernării privind provocarea unei crize a blanchetelor în țara noastră.

”Nu este adevărat, cererea de pașapoarte a crescut din cauza războiului din Ucraina, dar nu din cauza pandemiei. Iată de ce dacă persoanele care vor să își perfecteze un pașaport pot să aștepte atunci să o facă în a doua jumătate a lunii iulie. În iulie vom primi un nou lot de pașaporate de tehnologie veche, ceea ce ne va permite din iulie să scadem numărul de cereri. De la mijlocul lunii iulie pașapoartele vor fi mai ieftine”, a declarat Gavrilița.

Totodată, premierul a menționat că în această perioadă cererea de pașapoarte a crescut de trei ori.


Anterior, Natalia Gavrilița spunea că firma care a semnat recent un nou contract de aproape 33 de milioane de lei, cu Agenția Servicii Publice, este una reputabilă. Acest contract va permite ieftinirea pașapoartelor. Reacția vine după ce în presă au apărut informații precum că această companie este cercetată penal pentru achiziții fraudate.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав