COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Din Istanbul cu haine de vînzare. O tînără, prinsă la Aeroportul Internațional Chișinău

14 sep. 10:01   Societate
1376 0

În urma acțiunilor întreprinse pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit de mărfuri în ultimele 24 de ore, angajații Serviciului Vamal au depistat mai multe loturi de bunuri nedeclarate transmite Noi.md.

Funcționarii vamali de la Aeroportul Internațional Chișinău au depistat peste 130 de articole vestimentare, ascunse în gențile personale ale unei conaționale în vîrstă de 23 de ani, sosită din Istanbul.

La postul vamal Leușeni au fost depistate patru cazuri în care bunurile nu au fost nedeclarate pe sensul de intrare în țară. Angajații vamali au ridicat monitoare PC, boxe portabile, electrocasnice, produse cosmetice, articole vestimentare, încălțăminte, bunuri de igienă personală și alte mărfuri de larg consum în cantități comerciale, nedeclarate organului vamal.

La vama din Ocnița (rutier), poliția de frontieră a prevenit introducerea în țară a mai multor plase de pescuit confecționate din fire polimerice netorsionate, importul cărora este interzis în Republica Moldova.

Loturile de marfă au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele care nu au declarat bunurile vor fi sancționate contravențional.


De asemenea, funcționarii vamali au identificat:
- 10 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive);
- 5 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasate sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3000 la 4500 lei.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X