Din ce cauză s-a produs intoxicaţia de la Sergheevca

Din ce cauză s-a produs intoxicaţia de la Sergheevca

Condițiile igienice precare de la tabăra de odihnă „Medic-2” din Ucraina ar fi provocat intoxicarea copiilor în masă. Deocamdată, nu se știe dacă printre copii erau cetățeni moldoveni.


În total, 54 de copii și 3 adulți au fost internați în spitalul regional și raional din Belgorod-Dnestrovsk. În produsele alimentare s-ar fi găsit bacteria Shigella disenterya, care provoacă dizenterie.


De asemenea, testele de laborator au arătat că opt copii bolnavi au acest agent patogen. Potrivit Centrului de Laborator Regional Odesa, persoanele afectate provin din regiunile ucrainene Kiev, Cernigov și Harkov.


De asemenea, ancheta a depistat o serie de încălcări grave ale profilurilor sanitare și epidemiologice. În special, lipsa de control al temperaturii în frogidere, lipsa de dezinfectante pentru spălarea mîinilor, încălcarea regulilor de spălare a veselei, dar și lipsa examenului medical al personalului taberei.


Vineri, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova informa că nu este responsabilă de activitatea acestei instituții.


Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică încă se precizează dacă printre acești copii ar fi cetățeni ai Republicii Moldova.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load