Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Din ce cauză rîul Ichel „se sufocă” și pe timp de pandemie (VIDEO, FOTO)

14 apr. 2020,, 12:15   Societate
3613 1

Rîurile din Republica Moldova „luptă” și pe timp de pandemie cu oamenii, care aruncă nepăsător deșeuri direct în apă.

După ce ieri, în spațiul public, au apărut imagini cu rîul Ichel, invadat de gunoaie, astăzi, președintele Ecodava, Igor Sîrbu, a mers să discute cu primarul comunei Ciorescu, pentru a afla de ce toate deșeurile ajung în rîul din preajma localității, poluîndu-i și mai mult apele.

„Am fost la primăria din Ciorescu și am cerut explicație. Am vorbit cu primarul, care dă vina pe lipsa banilor. Spune că nimeni nu-i oferă bani, că toți sînt vinovați, nici măcar ministerul Mediului nu vrea să conlucreze”, a declarat Sîrbu pentru Noi.md.

Potrivit președintelui Ecodava, situația alarmantă se datorează nefuncționării stației de epurare și că de vină s-ar face nu doar comuna Ciorescu, dar și alte două localități.

„De mai bine de 10 ani stația de epurare din Ciorescu nu funcționează. Au gunoiște, dar este prost amenajată, fiind la o distanță de 20 de metri de rîu. Cînd plouă, se scurge totul în rîu. La Ciorescu, mi s-a spus că cea mai mare problemă e la Cricova, am fost și acolo - e aceeași stituație, nu lucrează deloc stația de epurare. Am mai depistat că deșeurile vărsate în rîu vin și de la Pănășești. Sînt trei localități implicate”, a adăugat Igor Sîrbu.


Rîul Ichel este un afluent de dreapta al fluviului Nistru, din Republica Moldova. Rîul zvorășete la sud-est de satul Sinești, raionul Ungheni și curge spre sud-est.0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?