Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Din ce cauză ar fi izbucnit incendiul la biserica din Călărași

3 mai. 15:57   Societate
1598

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a înaintat prima versiune în cazul incendiului produs pe 2 mai în Biserica „Cuvioasa Paraschiva” din orașul Călărași.

După efectuarea cercetării statice și dinamice a locului incendiului, dar și în urma stabilirii focarului de ardere de către specialiști s-a înaintat drept ipoteză de izbucnire a incendiului, neatenția la utilizarea focului deschis. Cauza prealabilă de producere a incendiului a fost stabilită în urma acțiunilor de cercetare efectuate de angajații IGSU la fața locului, dar și a excluderii, în urma investigațiilor a probabilității unui scurtcircuit sau a aducerii focului din exterior. O încheiere privind toate circumstanțele producerii incendiului, urmează a fi întocmită de specialiști în următoarele zile.

Potrivit IGSU responsabilii lăcașului de cult, anterior izbucnirii incendiului, pe 12 aprilie 2022 au fost instruiți la capitolul securității antiincendiare și minimalizării riscului de producere a incendiilor, fiindu-le înmînate atenționări privind respectarea regulilor antiincendiare.

Incendiul a afectat circa 80% din suprafața obiectivului, însă datorită intervenției operative a echipelor de pompieri și salvatori a fost posibilă evitarea răspîndirii arderii asupra a trei construcții din nemijlocită apropiere.

Pentru lichidarea arderii la fața locului au intervenit cinci echipe de salvatori și pompieri.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав