Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Din 15 august se interzice expunerea produselor din tutun la vitrină

13 aug. 2020,, 08:15   Societate
2715 1

Începînd cu data de 15 august, în Republica Moldova, va intra în vigoare o nouă prevedere legislativă privind controlul tutunului. Astfel, va fi interzisă expunerea vizibilă a produselor din tutun în toate spațiile comerciale.

Fumătorii și utilizatorii dispozitivelor de încălzire a tutunului nu vor putea vedea produsele la vitrină, însă, vor putea solicita o listă cu denumirea și prețul acestora, scrie infotag.md. Lista produselor din tutun, imprimată pe hîrtie albă cu caractere negre, se va prezenta de către vînzător la solicitarea cumpărătorilor, care peste 18 ani. Lista nu va conține imagini sau evidențierea produselorsau elementelor decorative.

Noua prevedere legislativă impune agenții economici să depoziteze produsele de tutun în dulapuri sau mobilier special ca acestea să nu poată fi văzute de către cumpărător. Mai mult ca atît, autoritățile interzic afișarea inscripției sau indicatorului în spațiile de vînzare care informează consumatorul despre comercializarea produselor din tutun.

Mai exact vor fi interzise inscripții cum ar fi „Aici se vînd țigări” sau „Țigări pot fi găsite la prima casă”. Totodată, se va permite inscripții cu denumirea generală a produselor, de genul „Tutun” sau „Tobacco”, însoțită de avertismentul de sănătate „Fumatul ucide. Renunță acum”.

Potrivit Agenției Naționale de Sănătate Publică, interzicerea expunerii produselor de tutun are drept scop prevenirea fumatului în rîndul tinerilor. Aceste restricții se aplică în 30 de state din Regiunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?