TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Din 1 septembrie, elevii ar putea reveni la ore, dar cu anumite condiții

Elevii din Republica Moldova ar putea reveni la școală începînd cu 1 septembrie, dar vor trebui să respecte mai multe cerințe obligatorii determinate de situația epidemiologică gravă din țară.

Astfel, elevii vor trebui obligatoriu să poarte măști, mănuși și să aibă dezinfectant. Toate acestea ar urma să fie asigurate de părinți, transmite diez.md.

Potrivit unor reglementări speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021, în contextul epidemiologic COVID-19, pentru instituțiile de învățămînt primar, gimnazial, liceal și extrașcolar, elaborate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, decizia cu privire la redeschiderea instituției de învățămînt în anul de studii 2020-2021 va aparține administrației publice locale de nivelul doi, în baza deciziei evaluării intersectoriale a instituției, conform recomandărilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Proiectul vizat arată că vor fi întreprinse acțiuni necesare în vederea asigurării obligatorii a instituției cu dezinfectanți și necesarul pentru verificarea febrei, vor fi reamenajate spații în vederea desfășurării procesului educațional în contextul epidemiologic de COVID-19 pentru clasele de elevi cu un număr mai mare de 25 și, de asemenea, vor fi elaborate recomandări metodologice de organizare combinată a procesului educațional clasic cu cel la distanță, inclusiv în mediul online la disciplinele de studii în funcție de specificul disciplinei.

Atît elevii cît și profesorii vor fi obligați să poarte la ore măști și mănuși și să respecte distanța socială.


Părinții sînt cei care își vor asigura copiii cu măști, mănuși și dezinfectant propriu pentru a merge la școală.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load