COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Din 1 iunie, mai multe restricții ar putea fi relaxate

Din 1 iunie, mai multe restricții ar putea fi relaxate

Din data de 1 iunie curent, lucrurile ar putea reveni la normal în R. Moldova. Un anunț în acest sens a făcut șeful statului, Igor Dodon, potrivit căruia, peste cîteva zile ar putea fi anulate un alt șir de restricții, impuse anterior din cauza pandemiei provocate de coronavirus.

Dodon spune că va propune Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică să examineze această propunere, în contextul în care în țara noastră se înregistrează o dinamică pozitivă privind numărul de cazuri de infectare cu virusul COVID-19.

„În săptmămîna 18 -24 mai, a 21-a săptămînă, numărul cazurilor a scăzut cu 8,9%, decesele cu 7 %. Avem o dinamică pozitivă. În săptămîna menționată, rata de contagiozitate este de 0,89%, comparativ cu începutul lunii aprilie cînd era de 3,17%. O persoană poate infecta sub un pacient, ceea ce presupune că nu avem o creșterea masivă a numărului de cazuri. În cazul în care rata se va păstra, vom înregistra un trand de scădere”, a declarat Igor Dodon.


Președintele țării spune că, datorită faptului că, săptămîna trecută, s-a înregistrat o dinamică pozitivă, s-ar putea purcede la următoarea etapă de scoatere a restricțiilor.

„Am decis să propunem Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică ca, începînd cu data de 1 iunie, să fie scoase restricțiile privind centrele comerciale, transportul internațional de pasageri, sălile de sport, domeniul HOReCa”, a adăugat Igor Dodon.

O hotărîre finală privind relaxarea celorlalte restricții existente în prezent, ar putea fi luată chiar diseară de Comisia Națională pentru Sănătate Publică.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load