COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

Diaspora își dă întîlnire la Las Vegas

29 noi. 2021,, 08:02   Societate
1939 2

A devenit o tradiție pentru conaționalii de peste ocean să se întîlnească anual la un eveniment de zile mari. Anul acesta, moldovenii din State și nu doar, sînt așteptați să participe la Convenția Moldo-Americană care se va desfășura de pe 3 pînă pe 5 decembrie în Las Vegas, Nevada.

Washington, Philadelphia, New York sau Chicago sînt doar cîteva orașe din Statele Unite în care au avut loc edițiile anterioare ale Convenției Moldo-Americane. La cea de-a șaptea ediție, conaționalii de peste ocean își dau întîlnire după aproape doi ani.

Prima ediție a Convenției Moldo-Americane s-a desfășurat la Washington D.C. și a adunat participanți din mai multe comunități de pe continentul american. Totuși, fiecare ediție este diferită de cea dinainte, nu doar prin locație, ci mai ales prin diversitatea comunităților.

La evenimentul din acest an vor participa lideri ai comunității de moldovenii și ai organizațiilor diasporei din SUA, reprezentanți ai companiilor private, dar și personalități importante din Moldova. Organizatorii evenimentului au pregătit un program amplu, iar locația a fost aleasă cu un motiv special.

Convenția Moldo-Americană începe de pe trei decembrie și se va desfășura pînă pe 5 decembrie. Acest eveniment este o oportunitate pentru fiecare conațional care își dorește să lege prietenii, conexiuni și să mai potolească din dorul de casă.


Sandu Sîrbu își amintește cum a participat pentru prima dată la Convenția Moldo-Americană și a rămas surprins de ce a descoperit. În timp, a devenit parte din echipa de organizatori.

Pînă la pandemie, Sandu organiza diferite evenimente pentru diasporă. La ei în local au ajuns invitați și interpreți speciali atît de acasă, cît și din România.

Sandu Sîrbu se numără printre conaționalii care poartă cu ei Moldova în suflet, iar odată cu asta promovează valorile de acasă și insuflă această dragoste în toți cei din jur. Este convins că fiecare moldovean poate să schimbe și să dezvolte țara noastră chiar și de la distanță.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X