COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Diaspora din est acuză, iar BRD se scuză: Conlucrăm cu toți moldovenii plecați

Diaspora din est acuză, iar BRD se scuză: Conlucrăm cu toți moldovenii plecați

La adresa redacției Noi.md au venit semnale din partea unor reprezentanți ai diasporei moldovenești din estul Europei, care și-au dorit să-și păstreze anonimatul.

Potrivit lor, aceștia au apelat recent după ajutor și consultanță la Biroul Relații cu Diaspora de pe lîngă Cancelaria de Stat din Republica Moldova, însă au fost redirecționați spre Președinție, pe motiv că BRD este mai mult preocupată de moldovenii din vest și, conform practicii stabilite, de problemele diasporei din est se ocupă reprezentanții de acolo, dar nicidecum cei din cadrul BRD.

Contactată de redacția noastră, Nadejda Zubco, consultant principal BRD, a declarat că biroul nu face nicio diferență dintre comunitățile de moldoveni din est și din vest. Dimpotrivă, aceasta spune că reprezentanții din cadrul BRD sprijină ori de cîte ori pot comunitățile de moldoveni.


”Nu a existat o asemenea situație. Noi nu am avut pînă de curînd o colaborare atît de apropiată cu Președinția. Conlucrăm cu toți, indiferent de forma lor de activitate, încercăm să-i ajutăm pe mai multe segmente, inclusiv și cu bunuri”, a adăugat Nadejda Zubco.

Potrivit acesteia, doar în cazul în care problema nu ține de competența BRD, biroul poate redirecționa reprezentanții unei anumite comunități de moldoveni spre instituțiile care implementează anumite politici. Mai mult decît atît, Zubco a menționat că nu poate fi vorba de o redirecționare, dar doar de o conlucrare cu Președinția pe anumite segmente.

Reamintin că în perioada guvernării precedente, cooperarea dintre Guvern și Președinție a fost mai mult decît una modestă. Una din puținile cooperări a fost în cadrul proiectului "Nicăieri nu-i ca acasă".

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load