Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Diacov: Reținerea lui Dodon e o ilegalitate și un abuz

25 mai. 09:14   Societate
2809

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, susține că reținerea lui Igor Dodon este o „ilegalitate”.

Pe de altă parte, deputatul PAS, Vasile Grădinaru, spune că în decurs de 72 de ore, procurorii vor decide statutul lui Dodon. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 24 mai a emisiunii „Freedom” de la TV8.

„E o ilegalitate, un abuz al procurorilor și e ilegal, și abuziv 100%. Aceste 72 de ore sunt date nu ca pedeapsă, dar sunt date pentru procuror ca să intenteze dosar și să se clarifice dacă într-adevăr, s-a comis un jaf, omul acela are o atribuție la dânsul. Dar omul spune direct că ele e banditul și ca să nu fugă, eu am dreptul exclusiv ca să-l rețin”, a spus Diacov, notează Noi.md cu referire la tv8.md

„În acest caz, este un geamantan de probe și procurorul cela trebuie să scrie că cutare, în cazul nostru, Dodon, pe data, anul, în condițiile cutare, a comis intenționat tot, tot, tot și să se ducă la judecător (...)”, a explicat Ivan Diacov.

Reamintim că ieri, după lungi percheziții la mai multe imobile deținute de familia Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova a fost arestat pentru 72 de ore.


Igor Dodon este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

10

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав