Criza energetică stiri: 774
Preşedintele stiri: 3231
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Dezvăluiri: Încă o persoană cunoscută din R.Moldova ar avea dublă identitate

29 oct. 2021,, 10:15   Societate
4327

Directorul Agenției Servicii Publice Mircea Eșanu susține că au mai descoperit o persoană cunoscută presei că ar avea dubla identitate.

Fiind extrem de speriat a fost pus în fața stației grafice la GBC și fotografiat pentru dubla identitate, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Noi am mai dat de unul. La solicitarea Procuraturii am revizuit toate dosarele. Existe Legislație după care este temei de a folosi dubla identitate. Noi am făcut acest filtru, am transmis o bună parte din acte și am mai identificat un individ. El a fost fotografiat la GBC, individul era extrem de speriat și a fost vizat de nenumărate ori în presă, investigații. N-o să vă dau numele. Eu vreau ca Procuratura Anticorupție care examinează acest caz să desecretizeze dosarul, prentru că este un caz de rezonanță publică și lumea merită să știe cine fiind extrem de speriat a fost pus în fața stației grafice și fotografiat pentru dubla identitate. Sper că colegii de la Procuratură să facă public acest caz. Dacă v-aș spune numele persoane aș încălca unul din articolele Codului Penal.(…) Eu tare aș vrea să cunoașteți cine e ultima persoană identificată și Procuratura poate să facă acest lucru”, a declarat Mircea Eșanu la emisiunea „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Șeful ASP a confirmat în cadrul emisiunii că Dorin Damir, finul de cununie al lui Vlad Plahotniuc, are dublă identitate. Cel de-al doilea nume este Dumitru Busuioc. „El a făcut prostia și să folosească numele folosească, nu în scop de serviciu”, a precizat Eșanu.

Mircea Eșanu a menționat în cadrul emisiunii că Serghei Iaralov nu a deținut dubla identitate, ci doar și-a schimbat temporar numele după mamă.


„În cazul lui Iaralov nu a fost vorba despre dubla identitate, a fost vorba despre o schimbare temporară a numelui. El niciodată n-a avut două identități concomitent. El a purtat o perioadă numele după mamă. Eu nu l-aș considera unul dintre cei patru cetățeni cu dublă identitate”, a conchis directorul ASP.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав