TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dezvăluiri despre cum este „vîndută” cetățenia Moldovei pe un site din Irak

Cetățenia Moldovei este „vîndută” pe un site din Irak ca „cel mai ieftin pașaport european”. Declarațiile aparțin fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța.

Acesta a prezentat în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8 anunțul în care este promovată vînzarea cetățeniei sub fotografia fostul premier Pavel Filip.

„Haideți să vă spun ce să întîmplă de fapt în exterior în realitate această „jucărică” vîndută în afară. De exemplu pe niște site-uri din Irak acestă cetățenie prin investiții este vîndut ca „cel mai ieftin pașaport european”. – Noi apărem pe site-uri din Irak? – Exact. Programul moldovenesc de cetățenie este prezentat ca cel mai ieftin pașaport european. Alte site-uri care sînt afiliate partenerilor contractați de guvernul Filip spun în felul următor: „Moldova este oferită ca refugiu, ca spălătorie de bani și ca poartă spre Uniunea Europeană”, a spus Negruta.

Fostul ministru al Finanțelor a declarat că sub portretul ex-premierului apar „beneficiile” pe care le oferă noilor cetățeni acest program de cetățenie prin investiții.

„Securitatea Vieții în timpul de neliniște politică (cînd ziceam de refugiu) războaie civile sau situații similare. O altă cetățenie moldovenească este privită ca o asigurare adițională a vieții sau ca scut de protecție pentru soții și copii.


„O altă cetățenie vă poate servi la diminuarea plăților fiscale și protejarea proprietăților. Asta oferă o siguranță mai mare activelor, un grad mai înalt de intimitate financiară (oferă cetățenia RM altor străini care să vină s-o cumpere)”.

Un alt avantaj prezentat peste hotare ține de deschiderea unui cont bancar cu o altă cetățenie, fiind mult mai simplă. Un astfel de cont bancar de tip Offshor, ceea ce presupune că în RM se pot deschide conturi de tip Offshor: „Va permite noilor cetățeni din Moldova de a achiziționa titluri de valoare și fonduri pe piețele financiare oriunde în lume”. Oare asta nu-i spălătorie de bani?!”, a precizat Negruța.

Pe 31 iulie, Parlamentul a decis instituirea unui moratoriu asupra acordării cetățeniei moldovenești prin investiții.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load