Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 586
Preşedintele stiri: 3727

Deținutul Cristian Rizea, păzit și cînd merge la baie

2 iun. 11:43   Societate
3300 0

Expulzat în România după ce autoritățile de la Chișinău l-au declarat indezirabil pe o perioadă de 15 ani, Cristian Rizea a fost încarcerat în 27 aprilie la Penitenciarul Vaslui, iar ulterior transferat, în secret, la Rahova.

Din acel moment, controversatul politician a intrat într-o nouă etapă a vieții sale, cea de deținut, încercând să se obișnuiască, treptat, cu lumea din spatele gratiilor.

”Amenințări discrete și înjurături”

În exclusivitate pentru Gândul, surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) din România, au dezvăluit că fostul politician încearcă să ”socializeze cu deținuții”, însă, în general, rămîne retras și este păzit permanent.

Etichetat de conducerea Penitenciarului drept un ”deținut vulnerabil”, care are nevoie de protecție, Cristian Rizea a fost pus sub pază permanentă, cu atît mai mult cu cît – potrivit informațiilor obținute de Gândul – un faimos interlop aflat în libertate ar fi reușit să contacteze deținuți periculoși, cărora le-ar fi cerut ca Rizea să fie bătut, drept pedeapsă pentru că a jignit un vlogger care îi era prieten.

”Nu prea se întîlnește nimeni cu el, fiindcă este plasat la protejați. Primește, în continuare, amenințări discrete sau este înjurat de alți deținuți atunci cînd este scos în curte, la aer, conform programului.Este păzit permanent, chiar și la spălător, unde face duș. Atunci cînd merge să facă baie, alți deținuți sînt afară, tocmai pentru ca Rizea să facă baie singur”, au spus surse din cadrul ANP.


Cristian Rizea a fost dat în urmărire internațională de autorităţile din România în 2019, după ce a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență şi spălare de bani.

Fostul deputat a fugit în Republica Moldova și a reușit să obțină cetățenia moldovenească, deși era condamnat în România. În decembrie 2021, cetățenia moldovenească i-a fost retrasă, prin-o decizie a judecătorilor de la Chișinău, iar de atunci s-au putut face demersurile pentru extrădarea lui Rizea, finalizate cu aducerea în România și încarcerarea din 27 aprilie.

5
1
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?