Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Deținătorii de construcții hidrotehnice vor fi obligați să dețină autorizația de mediu pentru folosirea apelor

17 noi. 2022,, 14:45   Societate
2185 0

Proiectul de lege care vizează modalitățile prin care proprietarii construcțiilor hidrotehnice își pot exercita dreptul de folosință asupra terenului fondului apelor a fost adoptat de Parlament în lectura a doua.

Astfel, deținătorii de construcții hidrotehnice vor fi obligați să dețină autorizația de mediu pentru folosirea apelor și vor avea responsabilitatea de a întreține obiectivul acvatic. De asemenea, modificările adoptate prevăd stabilirea relațiilor pecuniare pentru folosirea terenurilor fondului apelor, inclusiv a construcțiilor hidrotehnice amplasate pe acestea. Noua lege mai prevede acordarea unităților administrativ-teritoriale a dreptului de management asupra segmentelor de rîuri al căror curs traversează intravilanul sau extravilanul acestora.

INIȚIATIVA legislativă, care aparține deputatelor Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, Ina Coșeru și Larisa Voloh, a fost adoptat cu votul a 54 de deputați și va intra în vigoare după o lună de la publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?