COVID-19 în MOLDOVA

Detalii noi în dosarul corupției de la Cimitirul Sfîntul Lazăr

Detalii noi în dosarul corupției de la Cimitirul Sfîntul Lazăr

Instanța de judecată a admis cererea procurorilor și a aplicat arest de 30 de zile pentru directorul și adjunctul administraţiei cimitirului „Sfîntul Lazăr” din Chişinău. Aceștia urmează să-și ispășească pedeapsa preventivă la Penitenciarul nr. 13.

În ceea ce privește maistrul din cadrul administrației cimitirului, instanța abia urmează să pronunțe verdictul în această seară.


Amintim că procurorii au cerut măsura preventivă pentru cei trei angajați ai administrației cimitirului în baza unor dosare penale pornite pe fapte de corupere activă, pasivă şi escrocherie.

Alte trei persoane din cele reţinute vor fi cercetate în stare de libertate, după ce au încheiat acord de recunoaştere cu urmărirea penală.

Precizăm că, pe 1 septembrie, Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii au desfășurat percheziţii pe 22 de adrese din capitală, în cadrul unor dosare penale, pornite pe fapte de corupere activă, pasivă şi escrocherie, comise de către un grup de persoane, angajate ale Întreprinderii Municipale „Combinatul Serviciilor Funerare”.

Urmărirea penală a constatat funcţionarea unei scheme ilicite şi a stabilit rolul fiecărui membru al acesteia care, doar în 3 luni, ar fi încasat peste jumătate de milion de lei (623 000 de lei) venituri ilicite de la oameni, ca rezultat al faptelor infracţionale comise. Potrivit datelor anchetei, membrii grupului percepeau, în afară de taxa de stat pentru un loc de veci (1051 de lei ) plăţi suplimentare care se ridicau pînă la 5 000 sau 7 000 de lei. De asemenea, cei care voiau să rezerveze un loc la cimitir pentru familie sau rude, la fel trebuiau să plătească dublu faţă de taxa de stat de 4612 lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load