COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Detalii neștiute despre preotul bolnav de coronavirus

Detalii neștiute despre preotul bolnav de coronavirus

Mitropolia Basarabiei și cea a Chișinăului și Întregii Moldove nu-l au înregistrat în rîndul clericilor pe preotul infectat cu Covid-19 după pelerinajul de la Poceaev. Declarațiile aparțin ambelor Mitropolii din Republica Moldova.

„În legătură cu știrea din ultimele zile conform căreia un preot din Ștefan Vodă s-a îmbolnăvit cu Covid-19 după întoarcerea dintr-un pelerinaj făcut la una din mănăstirile din Ucraina, Mitropolia Basarabiei vine cu precizarea că, în urma verificării identității persoanei date și a cercetării listei clericilor din cadrul eparhiei noastre, s-a constatat că acesta nu este cleric al Mitropoliei Basarabiei”, se arată în comunicatul emis de Mitropolia Basarabiei, informează unimedia.info.

„În urma verificării identității persoanei din Ștefan Vodă, Direcția mitropolitană a constatat că acest individ nu face parte din clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova, prin urmare, nu are nici un drept legal de a desfășura activități în cadrul Bisericii”, scrie în comunicatul Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove


Totodată, Lavra Poceaev menționează într-un comunicat postat pe pagina sa despre faptul că, în mănăstire nu au fost înregistrate cazuri de infecție cu coronavirus.

„În sfînta noastră mănăstire slujbele se săvîrşesc în regim obişnuit; nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu coronavirus. <…> Le amintim jurnaliștilor care se grăbesc să distribuie știri fără să le verifice în mod corespunzător, că există asemenea noţiuni ca responsabilitatea și conștiința. Furnizarea de știri despre viața religioasă în acest context nu îi va îndepărta pe credincioși de biserică şi de participarea la slujbe, ci dimpotrivă va intensifica nemulțumirea și neîncrederea față de autorități, pentru că oamenii vor crede că acest guvern încearcă să influențeze conștiința oamenilor, să-i împiedice să meargă la biserică”, se accentuează în comunicatul Lavrei Poceaev.

Amintim că în cadrul unui pelerinaj la Mănăstirea Poceaev, organizat de un preot din Ștefan Vodă în plină epidemie de Covid-19, a dus la răspîndirea infecțiilor în sudul Moldovei. În raionul Ștefan Vodă acum sînt 9 persoane infectate, printre care preotul și o femeie însărcinată, care are acasă patru copii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load