TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Detalii emoționante. Ce a făcut Petrache, cu cîteva ore înainte să-şi dea ultima suflare

Doliu în cultura din Republica Moldova. Interpretul emerit Ştefan Petrache a încetat din viaţă la vîrsta de 70 de ani.

Renumitul vocalist al formaţiei "Noroc", a stat la masă cu familia şi a sărbătorit Anul Nou pe stil vechi dar, în miez de noapte, inima lui a încetat să mai bată. Familia, prietenii, colegii şi admiratorii spun că lasă în urma lui un gol imens.

Cu cîteva ore înainte să-şi dea ultima suflare, Ştefan Petrache şi-a sunat mai mulţi prieteni.

„El m-a telefonat şi am discutat de la 19:30 pînă la 20:00 şi mi-a spus ,,mă simt un pic rău, o să beau o pastilă”... Era o personalitate integră, neobişnuită, avea nişte sclipiri, nişte străluciri care te uimeau. Eu nu îmi imaginez dacă nu ar fi fost Ştefan ce aş fi putut eu realiza pentru că primele mele piese au fost cîntate de Ştefan Petrache”, a spus Anatol Chiriac, compozitor.

Şi fostul ministru al Culturii, Monica Babuc, a scris pe reţelele de socializare că a discutat aseară cu Ştefan Petrache, care i-a mărturisit că este liniştit şi nu îi e frică de moarte.

"Maestrul Petrache m-a sunat şi am vorbit, aşa cum obişnuiam. Această mare voce a muzicii noastre, era un intelectual de ţinută impecabilă, poet, filozof, istoric al culturii şi, pur şi simplu, un înţelept plin de o căldură omenească aparte”, a scris Monica Babuc.

„Se simţea rău, a avut două atacuri de cord, era de aşteptat şi al treilea cam aşa şi s-a întîmplat. E o lipsă mare pentru neamul nostru, cred că Ştefan a fost unul din cei mai mari interpreţi, mai bine zis cîntăreţ, care pe parcursul vieţii sale, de creaţie s-a luptat pentru dreptate”, a spus Ion Suruceanu, artist al poporului.

Interpretul suferea de mai mulți ani de diabet zaharat, ceea ce i-a adus şi alte complicaţii. Artistul a decedat în noaptea de 13 spre 14 ianuarie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load