AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 742
Preşedintele stiri: 3210

Detalii din spatele reținerii lui Iurie Topală

13 ian. 11:34   Societate
9314 1

În cadrul dosarului penal instrumentat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), fostul șef de la Calea Ferată din Moldova a fost reținut de ofițerii Interpol din Belgia, pentru extrădare în Moldova.

În acest sens, autoritățile din Moldova au transmis autorităților din Belgia o parte din actele necesare, urmînd ca să fie prezentate și alte acte, transmite Noi.md cu referire la punctul.md.

PCCOCS precizează faptul că urmărirea penală este pornită pe mai multe fapte, inclusiv pe escrocherie, delapidări, abuz de serviciu. În ceea ce-l privește pe fostul șef al CFM, procurorii PCCOCS îi incriminează comiterea abuzului de serviciu în interesele unui grup criminal organizat și managementul defectuos al întreprinderii, în perioada anilor 2015-2019.

Suma constatată a prejudiciului în acest stadiu pe dosarul în cadrul căruia sînt investigate faptele învinuitului este de 250 milioanei lei.

În scopul asigurării eficienței investigațiilor, procurorii au dispus și aplicarea sechestrelor pe proprietățile și activele acestuia și altor figuranți din dosar, în sumă de 25 milioane lei, precum și desfășurarea investigațiilor financiare paralele.


Totodată, procurorii comunică faptul că în data de 30 decembrie 2021, Curtea de Apel Chișinău a menținut măsura arestului preventiv aplicate în privința învinuitului.

Menționăm, la investigarea dosarului, sub supravegherea procurorilor PCCOCS, contribuie angajați de la Serviciul de Informații și Securitate, Inspectoratul Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției, Serviciul Fiscal de Stat, precum și de la Inspectia Financiară a Ministerului Finanțelor.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав