Criza energetică stiri: 774
Preşedintele stiri: 3231
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Detalii despre magistratul care a pronunțat sentința lui Botnari

12 sep. 2020,, 16:00   Societate
3091

Magistratul care l-a condamnat pe fostul șef SIS, Vasile Botnari la plata unei amenzi de 88.000 de lei în dosarul expulzării celor șapte profesori turci este Andrei Niculcea, de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Numele acestuia a fost dezvăluit de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, la ediția din această seară a emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8, transmite Știri.md.

Andrei Niculcea este fost procuror. În 2015, acesta a fost numit judecător la Judecătoria Buiucani pe un termen de 5 ani.

În iulie anul curent, Andrei Niculcea a fost promovat în funcție de Consiliul Superior al Magistraturii pînă la atingerea plafonului de vîrstă.

De asemenea, Andrei Niculcea, împreună cu magistratul Sergiu Lazăr de la aceeași instanță, au făcut parte din completul de judecători care l-a condamnat pe fostul premier Vlad Filat la 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă.


Cei doi au examinat și cererea avocaților lui Filat de revizuire a sentinței sale.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав