COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

Detalii despre accidentul produs în județul Iași, în care au fost implicați 16 moldoveni

17 mai. 08:44   Societate
1916 0

Drept urmare a accidentului produs sîmbătă seara, 15 mai, în apropierea localității Vînători, din județul Iași, în care au fost implicați 16 cetățeni ai R. Moldova, mai multe persoane, inclusiv un minor, s-au ales cu traumatisme.

Astfel, în total, 13 persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, dintre care trei au suferit traumatisme mai grave.

Reprezentanții Poliției Județului Iași au declarat pentru bzi.rocă a fost deschis dosar penal în care vor continua cercetările „sub aspectul săvîrșirii infracțiunii vătămare corporală din culpă”.

În cadrul accidentul rutier produs sîmbătă seara au fost implicate trei autovehicule: un TIR, un microbuz și un automobil, șoferul căruia nu a avut de suferit.

În microbuzul care se orienta dinspre vama cu R. Moldova spre Iași se aflau 16 persoane, iar la volanul TIR-ului și al automobilului se aflau doar șoferii. În rezultatul tamponării, microbuzul s-a răsturnat.


14 victime au fost evacuate din start, iar alte două care rămăseseră încarcerate, dar conștiente, au fost scoase după activarea planului roșu de intervenție și ulterior, transportate la spital.

În consecință, 3 persoane, printre care și un copil s-au ales cu traumatisme craneo-cerebrale.

Cazurile cele mai grave sînt două femeii, ambele în vîrstă de 59 de ani, una dintre ele s-a ales cu fractură de bazin, iar cealaltă cu traumatism cranian.

Potrivit relatărilor șoferului de microbuz, accidentul s-ar fi produs din motiv că șoferul TIR-ului nu a acordat prioritate. Acesta ar fi încercat să evite TIR-ul, dar s-a lovit lateral.

„Din cercetările efectuate pînă în prezent s-a constatat că un ansamblu de vehicule, format din autocamion și remorcă, condus de un bărbat de 31 de ani, dinspre localitatea Bogonos către localitatea Vulturi, ar fi intrat în coliziune cu un microbuz condus de un bărbat de 50 ani.

În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat pe partea carosabilă acroșînd totodată un autoturism.

În urma accidentului, a rezultat rănirea a 10 persoane, toate din microbuz. Niciunul dintre conducătorii auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză a fost deschis dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă“, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Iași.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că a fost informat prin intermediul Consulatului General de la Iași despre producerea accidentului.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽