COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Despre activizarea escrocilor pe fundalul pandemiei coronavirusului

Despre activizarea escrocilor pe fundalul pandemiei coronavirusului

Conform unor informații parvenite de la migranți, pe fundalul pandemiei coronavirusului și a măsurilor restrictive introduse în acest sens, se atestă o creștere semnificativă în activitatea escrocilor.

Răufăcătorii contactează un migrant care a ajuns într-o situație dificilă în străinătate prin telefon sau e-mail din numele Ambasadei, Ministerului Afacerilor Externe sau altor autorități, încercînd să obțină informații personale, inclusiv detalii despre cardurile bancare și conturile, sub pretextul necesității clarificării acestora pentru a oferi asistență financiară.

O altă schemă este oferta de a cumpăra la un preț facilitat sau cu o reducere mare bilete pentru cursele regulate operate de transportatorii internaționali sau zborurile charter. Adesea, escrocii reușesc să falsifice telefoanele și adresele e-mail în așa fel încît să pară similare contactelor oficiale ale instituțiilor publice sau companiilor aeriene.


În acest sens, cetățenilor li se recomandă să trateze cu atenție propunerile parvenite din surse dubioase. Vă reamintim că ambasadele nu cer niciodată date cu privire la cardurile bancare și nu transferă bani pe ele.

În cazul obținerii unor oferte tentante de procurare a unor bilete pentru zboruri spre Chișinău sau în alte orașe, nu vă grăbiți să transferați bani.

Întoarceți-vă doar cu cursele autorizate de Guvern. Nu cumpărați bilete pentru zboruri charter înainte ca acestea să fie aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale.

Fiți atenți și vigilenți și apelați la numerele de liniile fierbinte deschise la fiecare ambasadă și consulat moldovenesc.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load