COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Desfășurarea procesului educațional în noul an de studii, motiv de discuții la minister

Desfășurarea procesului educațional în noul an de studii; respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu virusul COVID-19 în instituțiile de învățămînt; provocările cu care se confruntă elevii în anul de studii 2020-2021 – acestea și alte subiecte au fost discutate 3 septembrie de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul primei ședințe de lucru cu membrii Consiliului Național al Elevilor din învățămîntul general (CNE).

Ministrul Igor Șarov a încurajat membrii Consiliului Național al Elevilor să devină partenerii Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în identificarea provocărilor cu care se confruntă instituțiile de învățămînt în noul an de studii, în contextul pandemiei virusului COVID-19. „Voi sînteți ambasadorii ministerului în școlile dvs. Este necesar să contribuiți la crearea unui dialog constant și constructiv cu toți colegii, profesorii și părinții din instituțiile voastre pentru a-i informa din surse sigure despre acțiunile întreprinse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării”, a afirmat oficialul.

În context, membrii CNE au vorbit despre modelele selectate de instituțiile de învățămînt în care studiază; adaptarea la noile condiții impuse de pandemia virusului COVID-19 etc.

În anul de studii 2020-2021, Consiliul este format din 38 de tineri, 28 de fete și 10 băieți, reprezentanți ai 30 de licee și 8 gimnazii. Membrii consiliului se convoacă trimestrial pentru a discuta cu reprezentanții ministerului și ai altor structuri de stat despre nevoile și preocupările elevilor, în special despre cele ce țin de relevanța și calitatea educației.

Consiliul Național al Elevilor este o structură consultativă pe lîngă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, prin intermediul căruia ministerul are posibilitatea să obțină informații din prima sursă despre problemele cu care se confruntă elevii și soluțiile pe care aceștia le propun pentru a asigura o schimbare calitativă.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load