X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Desfășurarea controalelor în echipe commune continuă în cadrul operațiunii „Concordia”

10 noi. 2022,, 09:45   Societate
1185 1

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal, angajații IGPF și ofițerii FRONTEX continuă desfășurarea controalelor în echipe comune, în cadrul operațiunii „Concordia”.

În această săptămînă echipele comune au desfășurat controale pe traseele din sudul țării, în apropierea localităților Cantemir și Cahul, nemijlocit în imediata apropiere de hotar.

Scopul operațiunii comune este de a preveni și combate pe teritoriul Republicii Moldova a cazurilor de trafic ilicit de mijloace de transport, mărfuri, armament și droguri, dar și a fraudei documentare.

În cadrul măsurilor întreprinse, mai multe mijloace de transport au fost supuse verificărilor.


În continuare, echipajele comune vor acționa la frontieră conform graficilor stabilite pînă la sfîrșitul anului curent.

Este de notat faptul că Serviciul Vamal conlucrează și colaborează cu ofițerii FRONTEX și în cadrul activității în punctele de trecere a frontierei de stat, în scopul prevenirii tentativelor de trafic ilicit de mărfuri și contracararea cazurilor de contrabandă, precum și sporirea capacităților instituționale, prin schimbul permanent de informații și bune practici în domeniul securității frontierei de stat.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?