X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 499

Desenele elevilor Școlii de Arte din Coșnița, expuse la Parlament

8 dec. 2023,, 19:10   Societate
1781 0

Obiceiurile de iarnă din Moldova sînt reflectate într-o expoziție de tablouri pictate de elevii Școlii de Arte din localitatea Coșnița, raionul Dubăsari.

Selecția de 20 de desene, cu genericul „Magia sărbătorilor de iarnă”, va fi găzduită de Parlament în perioada sărbătorilor care se apropie.

Copiii și tinerii, împreună cu profesoara lor, Elena Panuțî, care i-a ghidat și i-a încurajat să realizeze imaginile, și-au propus să transpună obiceiurile strămoșești, notează Noi.md.

Fiecare lucrare este o incursiune în copilăria de altădată și prezintă istoria satului în prag de iarnă, cu tradițiile și obiceiurile din străbuni, văzute prin prisma copiilor de azi. Atunci cînd au pictat, s-au inspirat din cărțile pe care le-au citit, din istoria satelor în care locuiesc, din obiceiurile păstrate de la bunici.

Desenele au fost pictate de elevii cu vîrste cuprinse între 9 și 15 ani, care-și fac studiile la Școala de Arte din Coșnița, unde sînt înscriși în jur de 291 de elevi, dintre care 120 la specialitatea de artă plastică. În total, pentru această expoziție au fost pictate 40 de lucrări.


Mai multe informații despre cultura și tradițiile din Republica Moldova le puteți afla, accesînd site-ul moldovenii.md.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?