COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Descoperă Moldova: Lacul de acumulare de la Costești - locuri frumoase, pitorești

Descoperă Moldova: Lacul de acumulare de la Costești - locuri frumoase, pitorești

Istoria satului Costeşti îşi ia începutul de la sfîrşitul secolului al XVI-lea, cînd pe malul rîului Prut exista o moşie boierească. Boierul se numea Costică (Costel) − de aici şi denumirea locului. La mijlocul secolului al XX-lea satul Costeşti se afla în locul lacului de acumulare Costeşti-Stînca.

După cum scrie portalul moldovenii.md, după construcţia lacului de acumulare şi staţiei electrice, satele Costeşti şi Şarbac au fost inundate, iar satul reconstruit a fost numit Costeşti.

Începînd cu mijlocul anilor 90, ai secolului al XX-lea satul Costeşti a devenit oraş. În subordinea primăriei Costeşti intră satele Proscureni şi Duruitoarea. Populaţia satului Costeşti s-a mărit pînă la 10 000 de locuitori către anul 1979, din contul constructorilor, care au sosit la şantier din întreaga URSS, dar şi din contul locuitorilor satelor din împrejurimi, care lucrau pe şantier. Către anul 2005, populaţia satului Costeşti s-a micşorat considerabil pînă – 2000 de oameni. Plecarea în masă a oamenilor a fost observată la începutul anilor 1990.


Lacul de acumulare de la Costeşti este al doilea ca mărime după cel de la Dubăsari. O parte din el începe de la albia rîului Ciugur, iar după ce se uneşte cu Prutul continuă de-a lungul celui din urmă.

Puteți admira fotografiile unice în secțiunea specială de pe site-ul moldovenii.md.

Pe site moldovenii.md există o mulțime de informații utile care-i vor ajuta pe toți doritorii de a planifica și a petrece un weekend minunat în țara noastră. În special, aici sînt prezentate informații ample despre turismul în Moldova, sînt prezentate sfaturi pentru turiști, rute turistice, date despre perlele turistice și mănăstirile din Moldova.

Pe portalul moldovenii.md puteți găsi informații detaliate despre diferite zone geografice ale Moldovei, rezervații naturale, resurse acvatice, lumea vegetală și animală, monumente ale naturii, orașele și satele din Moldova.

Rămîne doar ca fiecare doritor să aleagă cea mai bună opțiune de odihnă și călătorie și să redescopere îndrăgita Moldovă!

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load