COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Deschiderea complexului sportiv Chișinău Arena – sub semnul întrebării

Inaugurarea complexului sportiv Chișinău Arena se află sub semnul întrebării, motivul fiind lipsa unor căi de acces spre el.

Construcția complexului sportiv Arena Chișinău urma să fie finalizată acum un an, însă nici astăzi nu se cunoaște ziua în care aceasta va fi deschisă, relatează eNews.

Funcționarii susțin că a rămas doar să se finiseze construcția căilor de acces. În cadrul ultimei ședințe a Parlamentului deputații din partea PAS și PPDA au solicitat audierea ministrului Economiei pe marginea acestei chestiuni, însă demersul lor a fost respins, informează point.md cu referire la tv8.md.

Lucrătorii pe șantier nu au fost văzuți de mult timp. Oficialii au anunțat anterior că lucrările de construcție au fost finalizate la nivel de 90 la sută, iar în timpul pandemiei nu s-a făcut nimic nou.

Inițial s-a anunțat că Arena Chișinău va fi inaugurată în octombrie 2019, dar au apărut dificultăți în conectarea la gaze naturale, apă și canalizare. Atunci statul s-a angajat să plătească încă 1,5 milioane de euro pentru aceste obiecte și a fost anunțată o altă zi de deschidere.


Cu toate acestea, nici astăzi nimeni nu știe cînd se va deschide complexul.

„Deoarece nu avem căi de acces, legislația nu ne permite să ne deschidem, obiectul nu funcționează”, notează persoanele responsabile.
Inițial valoarea proiectului de construcție a Arena Chișinău, indicată în acordul de parteneriat public-privat, a fost de 43 de milioane de euro, însă aceasta se va majora cu mai mult de 5 milioane de euro.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load