X 
Cazul Șor stiri: 599

Deputatul PAS: Trebuie să fie îmbunătățită pregătirea polițiștilor

9 iul. 13:24   Societate
2522 0

Deputatul partidului de guvernămînt, Andrian Cheptonar, comentînd posibilele motive care au dus la atacul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău, a recunoscut că instruirea polițiștilor lasă mult de dorit.

Acest lucru, potrivit parlamentarului, este cauzat de lipsa unei finanțări adecvate pentru oamenii legii.

"Noi, ca stat, am eșuat, și nu astăzi, ci cu mulți ani în urmă, pentru că nu am plătit salarii decente polițiștilor în general, și nu numai Poliției de Frontieră", a spus Ceptonar, adăugînd că salariul inițial al unui polițist este de 6-7 mii de lei, adăugînd că "în acest moment, pur și simplu nu avem resurse. Dar după aceea, va fi necesar să se găsească fonduri, tăiate dintr-o altă zonă pentru a crește salariile ofițerilor de poliție.

În același timp, deputatul a menționat că și-ar dori foarte mult ca mai mulți oameni să lucreze în organele de drept, astfel încît acestea să fie mai bine echipate și să aibă posibilitatea de a acumula mai multă experiență pentru că pe an un polițist de frontieră trage în cadrul exercițiilor maxim 12 gloanțe. În același timp, Cheptonar a clarificat faptul că ofițerii poliției de frontieră sînt puțin mai predispuși să se antreneze în tragere decît ofițerii de poliție obișnuiți.

- Să zicem că un polițist s-a pregătit și, conform standardelor noastre, a tras aceste 6 cartușe. Poate fi numit profesionist?


"Nu", a recunoscut Ceptonar la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

Deputatul a menționat că "dintre toți purtătorii de arme din Republica Moldova, doar angajații Gărzii de Stat au un nivel de specializare aproape de perfecțiune – aceștia sînt cei mai bine pregătiți ofițeri".

În concluzie, parlamentarul a admis că va trebui îmbunătățită calitatea pregătirii polițiștilor.

2
1
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?