COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Deputații au votat în primă lectură pentru anularea indemnizațiilor de 16 mii lei pentru medicii nevaccinați

21 oct. 16:08   Societate
1318 0

Angajații din sănătate, care nu sînt vaccinaţi împotriva COVID-19, şi se vor infecta la locul de muncă, nu vor mai primi indemnizaţia de 16 mii de lei. Un proiect de lege în acest sens a fost votat într-o primă lectură, joi, de deputați PAS la propunerea Ministerului Sănătății, condus de Ala Nemerenco.

”Atunci cînd vorbim de medici, noi nu-i putem convinge pe cei care au venit cu o diplomă de la Universitatea de Medicină sau de la colegiu, și el absolut cunoaște cel mai bune decît noi toți ce înseamnă vaccinare, are dovezi științifice, și el nu poate să se eschiveze. Deci noi îi lăsăm să se eschiveze și le mai plătim pentru aceasta?”, a declarat în plen ministrul Nemerenco.

Împotriva acestui proiect au votat deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și cei din fracțiunea Șor.

Amintim, pe masa deputaților se mai află un proiect de lege propus de Ministerul Sănătății și care prevede că familiile angajaţilor medicali, care au decedat din cauza coplicaţiilor cauzate de noul coronavirus, dar nu au fost vaccinaţi, nu vor primi indemnizația de 100 de mii de lei.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X