X 
Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1748

Deputat PAS: Compensația pentru noiembrie va fi transferată în următoarea factură

29 noi. 2022,, 10:25   Societate
6922 0

În următoarele zile, moldovenii vor afla în ce categorie de vulnerabilitate se află și ce compensații vor primi la resursele energetice.

Deputatul PAS Dan Perciun susține că acest lucru se va întîmpla în ziua de miercuri sau joi, adică 30 noiembrie – 1 decembrie.

Totodată, Perciun a menționat că persoanele care nu au completat cererea pentru categoria de vulnerabilitate, vor fi incluși în categoria medie, adică nu vor rămîne fără compensații.

”Cetățenii care nu au completat cererea, atunci vor fi asignați în categoria medie de vulnerabilitate, dar ulterior se pot înregistra în continuare. Dacă nu vor completa cererea, atunci vor fi asignați în categoria de vulnerabilitate scăzută”, a menționat Dan Perciun pentru Politik.

Referindu-se la persanele care au credite ipotecare sau de consum, Dan Perciun a menționat că platforma presupune indicarea sumei creditului ipotecar, nu și cei care au credite de consum.


Cetățenii care se încălzesc iarna pe electricitate, la fel, vor beneficia de compensații.

În același timp, parlamentarul îndeamnă cetățenii să nu își facă griji dacă le vin deja facturile la energia electrică și în ele nu este indicată suma compensațiilor, întrucît le vor primi ulterior.

”Cei care primesc facturi astăzi, atunci în ele nu va fi indicată compensarea pentru luna noiembrie. Totuși, compensația din noiembrie va fi transferată pentru o altă lună, adică se va crea un fond în factură. Cetățenii să nu își facă griji pentru acest lucru”, spune președintele Comisiei parlamentare Protecție Socială și Familie, Dan Perciun.

5
0
1
4
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий