Depozitul de arme și muniții al IGP a fost renovat (FOTO)

29 oct. 2019,, 18:00   Societate
3445 0

Depozitul de arme de calibru mic, armament ușor și muniții din gestiunea Inspectoratului General al Poliției, a fost deschis astăzi, după ce a fost renovat în conformitate cu standardele internaționale.

Relocarea și renovarea depozitului de armament din gestiunea IGP a constituit o prioritate a Ministerului Afacerilor Interne de mai mult de 10 ani. Suma totală a proiectului fiind de 212 000 de dolari, bani oferiți de UE și implementat de către UNDP – SEESAC.

Obiectivul acestui proiect este renovarea infrastructurii depozitului și a două camere de păstrare a corpurilor delicte din Bălți și Cahul, conform standardelor europene.

”IGP susține integral prioritățile prevăzute de obiectivele ONU de dezvoltare durabilă și va depune toate eforturile ca climatul de securitate al cetățenilor să fie la cel mai înalt nivel. Astfel, renovarea acestui depozit întrunește toate normele de securitate aprobate la nivel european” - a menționat Secretarul de Stat al MAI, Ianuș Erhan.

PNUD și SEESAC au finanțat mai multe proiecte din cadrul IGP și continuă să fie un suport durabil în consolidarea laboratorului balistic, echipamentului modern aferent documentelor ce certifică dreptul de posesor și permis de port armă, expertizei în modernizarea registrului de stat al armelor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?