X 

Demisii pe bandă la Poliția de Frontieră? Reacția instituției

12 iul. 12:58   Societate
2669 0

Partidul Social Democrat European (PSDE) anunță, într-un comunicat de presă, că mai mulți angajați ai Poliției de Frontieră și-au dat demisia după atacul de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC).

„În ultimele zece zile, din informațiile sigure pe care le deținem, mai mulți angajați ai Poliției de Frontieră și-au depus demisia, nemulțumiți de modul în care este administrată această instituție. Iar exodul de cadre riscă să ia proporții îngrijorătoare.

Așa nu se mai poate. Această debandadă trebuie oprită, iar fără demisii și instalarea în funcții a unor oameni responsabili și pregătiți, lucrurile nu se vor schimba. Dimpotrivă, situația se va agrava și mai mult”, se arată în comunicatul PSDE, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

De cealaltă parte, conducerea Poliției de Frontieră infirmă aceste zvonuri.

„Cu referință la informațiile care se vehiculă în mediul online, precum că după evenimentul din 30 iunie, soldat cu decesul a doi colegi, mai mulți polițiști de frontieră ar dimensiona, comunicăm următoarele: Din data de 1 iulie și pînă în prezent, șapte angajați ai Poliției de Frontieră au depus din proprie inițiativă cererea pentru demisie, motivele: patru dintre ei erau vizați în anchete de serviciu, unul cu dreptul la pensionare și doi cu scop de a emigra din țară.


Totodată, în perioada vizată au fost depuse circa 70 de dosare pentru încadrare în serviciu la Poliția de Frontieră. Poliția de Frontieră intervine cu solicitarea de a nu implica instituția în jocurile politice și de a nu manipula opinia publică cu informații denaturate”, a precizat serviciul de presă al instituției.

Amintim că după incidentul tragic de la AIC, Ana Revenco, Ministrul de Interne, a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștiilor privind o eventuală demisia a sa, dar a specificat faptul că au fost sporite măsurile de securitate aeroportuară prin majorarea numărului de echipe de patrulare, instituirea unor posturi de forțe speciale la AIC, dar și la punctele de trecere a frontierei.

Rosian Vasiloi, șeful IGPF, la fel, a refuzat să abordeze subiectul demisiei, dar a menționat că în urma atacului de la AIC, soldat cu decesul polițistului de Frontieră, Serghei Muntean și a angajatului securității aeroportuare, Igor Ciofu, pregătirea antiteroristă a personalului va deveni una prioritară.

Atacatorul de la AIC, un cetățean de 43 de ani al Tadjikistanului, a decedat la spital cîteva zile mai tîrziu după incident.

1
1
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?