TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Demisia lui Ion Postu, aprobată de CSM

După ce la data de 20 noiembrie, Ion Postu și-a depus cererea de demisie din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), astăzi, 10 decembrie, în cadrul ședinței CSM-ul, unanim s-a aporbat eliberarea acestuia.

Ion Postu a fost ales membru al Consiliului Superior al Magistraturii din rîndul profesorilor de drept în data de 15 decembrie 2017, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.

În cererea de demisie, Ion Postu a enumerat motivele pentru care a decis să-și depună mandatul. Printre acestea se numără și faptul că rămînerea sa în funcție „nu este în coraborare cu viziunea pe care o împărtășește în calitate de om, jurist, doctor în drept și cadru didactic”, în contextul ultimelor evenimente legate de reforma justiției și planarea suspiciunilor asupra legalității activității CSM.

Potrivit lui Ion Postu, „CSM trebuie să revină la normalitate și să fie un organ de autoadministrare judecătorească autentic, pentru a realiza o reformă a Justiției veritabilă”.

„Nu voi admite să fiu atras și criticat nejustificat pentru faptul că particip sau nu la anumite „jocuri”, care nu mă vizează și nu au nimic în comun cu activitatea CSM-ului”, spunea anterior Postu.


Amintim că anterior, Ion Postu a fost acuzat de președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, precum că ar fi lipsit nemotivat de la mai multe ședințe ale Consiliului, cauzînd intenționat lipsa de cvorum.

Menționăm că, la data de 27 septembrie anul curent, întreaga conducere a CSM a fost revocată din funcție de magistrații prezenți la Adunarea Generală a Judecătorilor. Tot atunci, s-a decis ca pînă la alegerea noului președinte al CSM, atribuțiile vor fi asigurate de Ion Postu, membru al CSM desemnat din partea societății civile.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load