COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Demisia directorului SCR, declarată legală de Curtea de Apel Chișinău

Demisia directorului SCR, declarată legală de Curtea de Apel Chișinău

Fostul director al Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, nu va fi repus în funcție. Curtea de Apel Chișinău a respins acțiunea depusă de medic împotriva deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, care l-a demis pe 24 martie. Hotărîrea Curții de Apel Chișinău a fost emisă ieri și este irevocabilă din momentul pronunțării, scrie tv8.

Anatol Ciubotaru a cerut în instanță să fie anulat parțial actul administrative emis de Comisia pentru Situații Excepționale, argumentînd că „situația epidemiologică în țară nu poate justifica lipsirea de dreptul la un proces echitabil, inclusiv dreptul de a fi eliberat legitim din funcție, dreptul de a fi restabilit în funcție în cazul eliberării nelegitime, dreptul de a solicita demonstrarea legalității eliberării sale din funcție”.

Reprezentantul Guvernului nu s-a prezentat la ședința de judecată și nici nu a anunțat motivul absenței, deși a fost citat conform legii.


Ascultînd explicațiile avocaților lui Anatol Ciubotaru, completul Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău a considerat că acțiunea este neîntemeiată și pasibilă de a fi respinsă. Judecătorii au motivat că „încălcarea intenționată sau din neglijență a dispozițiilor Comisiei Situații Excepționale constituie temei de eliberare din funcție a conducătorului instituției publice.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load