COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Demersurile procurorilor de arestare a învinuiților în ”dosarul Metalferos”, respinse

Toate cele 16 demersuri la arestare, înaintate de procurori în privința figuranților din dosarul privind fraudarea SA ”Metalferos”, au fost astăzi respinsede Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Magistrații au decis ca 9 învinuiți, printre care și cei 4 polițiști INI, să fie liberați provizoriu sub control judiciar, iar ceilalți 7 figuranți – să fie cercetați în arest la domiciliu pentru o lună.

Necesitatea cercetării învinuiților în arest preventiv este dictată de gravitatea infracțiunilor incriminate, rezonanța socială a cazului, circumstanțele care ar putea determina persoanele să împiedice urmărirea penală și posibilitatea eschivării lor de răspundere penală, precum și faptul că anterior, o parte din ei, deși au fost arestați, și-au continuat activitatea criminală.

Din aceste considerente, procurorii vor contesta încheierile judecătorești și vor insista pe plasarea învinuiților în arest preventiv. De asemenea, procurorii vor înainta Ministerului Afacerilor Interne demers cu privire la suspendarea din funcție a polițiștilor vizați în anchetă.

Ieri, Procuratura Generală le-a înaintat tuturor figuranților învinuirea pentru escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni săvîrșite în proporții deosebit de mari, în interesul unei organizații criminale.


Amintim că, luni, Procuratura Generală, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, cu suportul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au desfășurat, o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI, precum și la sediile firmelor-căpușe, și intermediare din jurul SA ”Metalferos”, prin care erau achiziționate metalele, iar banii - lichefiați.

Reiterăm că, investigațiile procurorilor nu afectează activitatea cotidiană a companiilor respective. Acțiunile oamenilor legii sînt orientate strict pe documentarea acțiunilor anterioare ale acestor agenți economici cu întreprinderea cu capital de stat și dominație pe piața metalelor.

Procuratura va informa constant despre evoluțiile şi deciziile procesuale luate pe acest caz.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load